Warning: Illegal string offset 'relative' in /home/znaibgmg/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 626

Warning: Illegal string offset 'pathOnly' in /home/znaibgmg/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 627

Warning: Illegal string offset 'detectBrowser' in /home/znaibgmg/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 628

Warning: Illegal string offset 'detectDebug' in /home/znaibgmg/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 629

Warning: Illegal string offset 'relative' in /home/znaibgmg/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 632

Warning: Illegal string offset 'detectBrowser' in /home/znaibgmg/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 632

Warning: Illegal string offset 'detectDebug' in /home/znaibgmg/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 632

Warning: Illegal string offset 'pathOnly' in /home/znaibgmg/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 635

Warning: Illegal string offset 'relative' in /home/znaibgmg/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 626

Warning: Illegal string offset 'pathOnly' in /home/znaibgmg/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 627

Warning: Illegal string offset 'detectBrowser' in /home/znaibgmg/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 628

Warning: Illegal string offset 'detectDebug' in /home/znaibgmg/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 629

Warning: Illegal string offset 'relative' in /home/znaibgmg/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 632

Warning: Illegal string offset 'detectBrowser' in /home/znaibgmg/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 632

Warning: Illegal string offset 'detectDebug' in /home/znaibgmg/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 632

Warning: Illegal string offset 'pathOnly' in /home/znaibgmg/public_html/libraries/src/HTML/HTMLHelper.php on line 635
Начало Нашите рецепти Спагети Карбонара

Спагети Карбонара

Много хора приготвят спагети Карбонара по напълно грешен начин, използвайки сметана или мляко например и прибавайки най-разнообразни съставки. Тази рецепта произлиза още от средата на 20ти век и е изключително проста, много вкусна и бърза за приготвяне.

Ето и класическата рецепта за спагети Карбонара.

Необходими продукти

  • 200-220 г. Спагетони (Spaghettoni) n. 7
  • 50 г. Панчета (италиански бекон)
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 яйца
  • 1 жълтък
  • 25 г. Пармиджано-Реджано
  • щипка сол
  • прясно смлян черен пипер

Време за готвене: 15-20 минути

Порции: 2

 

Начин на приготвяне

Слагаме пастата в голяма тенджера с вряща подсолена вода и оставяме да се вари, като от време на време разбъркваме, за да не залепне. Спагетоните са малко по-дебели от стандартните спагети и времето им на сваряване е около 11 минути. Можем да използваме и стандартни спагети номер 5, които се варят за около 8 мин., но силно препоръчваме използването на спагетони за тази рецепта.

Докато се варят спагетите приготвяме продуктите за соса.

Нарязваме панчетата на кубчета или на дебели лентички. Хубаво е да не е много тънко нарязана, тъй като лесно може да загори. 

Настъргваме сиренето Пармиджано-Реджано (накратко Пармезан) и го разделяме на две.

Разбиваме в купа двете яйца и жълтъка и прибавяме половината от Пармезана заедно с черния пипер и разбъркваме. Не е необходимо да добавяме сол, защото Панчетата е доста солена.

Около две минути преди да се сварят спагетоните слагаме Панчетата с малко зехтин в дълбок тиган да се запържи, като непрестанно бъркаме. Панчетата пуска доста мазнина за това зехтина се слага само за вкус и не трябва да се прекалява. Запържваме около 1 минута.

Отцеждаме спагетите и ги прибавяме в тигана към Панчетата, разбъркваме няколко секунди и преместваме тигана от котлона. Оставяме така да изстине лекоз а около минута и прибавяме предварително приготвената смес от яйца и Пармезан и разбъркваме хубаво.

Слагаме пастата в чиниите и поръсваме с останалия Пармезан. Можем да поръсим допълнително черен пипер за по-пикантен вкус.

Спагети карбонара са готови! Сервираме ги веднага с чаша хубаво вино.

 

Полезно е да знаем

Панчетата е италиански бекон със специфичен вкус. Може да се използва и Гуанчиале. Гуанчиале са свински бузи по специфична италианска рецепта, което е един вид сланина. Естествено при липсата на тези продукти може да се използва и чист бекон.

Пармиджано-Реджано (на италиански: Parmigiano-Reggiano) е най-известното в света италианско сирене. То е твърдо, зърнесто сирене и името му произлиза от регионите на неговия произход.

Запишете се за бюлетина ни, за да получавате нова информация най-бързо