Начало Нашите рецепти Крем супа от броколи и карфиол

Крем супа от броколи и карфиол

Една силно алкална супичка.

Необходими продукти

  • 1 глава броколи или 2 чаени чаши нарязани (около 400 грама)
  • ½ глава карфиол или 1 чаена чаша нарязан (около 200 грама)
  • ½ средно голяма глава лук или ½ чаена чаша (100 грама)
  • ½ морков или ½ чаена чаша (100 грама)
  • 8 чаени чаши вода (около 1.5 литра)
  • ½ чаена чаша прясно мляко (100 грама)
  • краве масло (ние сложихме около 50 г.)
  • хималайска сол и черен пипер на вкус

По желание

  • 1 или 2 скилидки чесън
  • босилек

Време за заготовка: 10 минути

Време за готвене: 50 минути

Порции: 4

Слагаме водата с малко сол в голяма тенджера да заври. През това време отделяме розичките броколи и карфиол от стъблото, нарязваме ги на едро и ги слагаме във водата заедно с нарязаните на едро морков, лук и чесън.

Оставяме така всичко да поври около 30 минути и сваляме тенджерата от котлона за малко да поизстине.

Пасираме всичко с пасатор или с кухненски робот и прибавяме прясното мляко, маслото и подправките. Разбъркваме хубаво и сервираме с нарязан на ситно босилек.

Полезно е да знаем

Броколите и карфиолът са едни от най-силно алкалните храни.

Свързани статии:

Алкалните храни и алкално-киселинния баланс

Запишете се за бюлетина ни, за да получавате нова информация най-бързо