Начало Нашите рецепти Таратор с кимион и черен пипер

Таратор с кимион и черен пипер

Таратор - любимо ястие, особено в големите горещини. Една малко по-различна рецепта да си приготвим това традиционно ястие.

Необходими продукти

  • 1 настъргана краставица (около 200 гр. или една чаена чаша)
  • 1 кофичка кисело мляко (около 400 гр.)
  • 2 чаени чаши вода
  • 1 скилитка чесън
  • копър, хималайска сол, кимион, черен пипер
  • зехтин

По желание

  • натрошени орехи

Време за приготвяне: 10 минути

Няколко думи за краставицата. Хубаво е да не се бели, тъй като повечето полезни свойства са в кората, но това важи само ако сте се сдобили с екологично чиста краставица от достоверен източник. В противен случай е хубаво да се обели, тъй като в кората има различни, вредни за нас, химикали. Настъргваме я на дребно и я слагаме в голяма купа.

Разбиваме добре кофичката кисело мляко и я изсипваме при настърганата краставица. Добре е да внимавате и с избора си на кисело мляко, тъй като има много различни на пазара. Интересувайте се кое мляко е истинско.

Нарязваме на дребно скилидката чесън и я прибавяме в купата. Сипваме две чаени чаши вода и слагаме копъра и подправките. Накрая сипваме малко зехтин и разбъркваме хубаво.

Интересно е, че кимионът и черния пипер неутрализират киселинността на млякото.

Запишете се за бюлетина ни, за да получавате нова информация най-бързо