Пълнозърнести палачинки с диви ягоди
- Категория: Нашите рецепти
- Публикувана на Сряда, 01 Май 2013 23:22
- Посещения: 1604
Палачинките винаги са били предпочитани от много хора когато стане дума за десерт, особено в домашни условия. Приготвянето им не е сложно, освен че отнема малко повече време. Ето един по-интересен начин да си направим вкусни палачинки.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 3 супени лъжици с връх пълнозърнесто брашно
- 1 чаена чаша (200 мл) прясно мляко
- тиган за палачинки (желателно)
- масло
- сладко от диви ягоди
Разбивате добре 3 яйца в голяма купа. Прибавяте 3 супени лъжици с връх пълнозърнесто брашно и отново разбивате до хомогенна смес. Следва млякото и отново разбиване. Сместа е готова. Хубаво е да я оставете за половин час, но може да се използва и веднага.
Нагрейте тигана на висока температура, но не и на максималната. Ако котлона ви има 9 степени сложете го на 8-ма. Важно е да изчакате тигана да се нагрее хубаво. Преди всяка следваща палачинка преместете тигана от котлона за няколко секунди и сложете съвсем малко масло. Ако не охладите тигана маслото ще загори веднага и ще стане кафяво.
Всяка палачинка се приготвя за около минута и половина от едната страна и 45 секунди от другата (зависи доста от силата на котлона и тигана). Сместа би трябвало да стигне за около 5 палачинки.
Можете да сервирате всяка палачинка със сладко по желание или пък солена с кашкавал напимер. Ние избрахме сладко от диви ягоди.